vineri, 4 aprilie 2008

Surpriza Summit-ului

Din '90 incoace nici un presedinte rus nu a mai calcat meleagul romanesc. Summit-ul mult asteptat de toata lumea l-a adus pe Putin la Bucuresti. Discutiile dintre Basescu si Putin au fost lungi si fara inteles, ca ale tuturor politicienilor de altfel. Se face multa zarva si se rezolva mai nimic. Jumatate din timpul alocat discutiei a fost consumat cu multumiri fatarnice : Va multumesc ca ati venit.- Va multumesc ca m-ati invitat. Sper sa mai veniti- Sper sa ma mai invitati.

Liderul de la Kremlin s-a lasat asteptat asa cum face un VIP si intr-o sala cu tonuri roz i-a lasat pe multi cu gura cascata cu dezinvoltura si deschiderea cu care vorbea . Jurnalistii i-au adresat nenumarate intrebari , iar cei de la traduceri nu puteau tine pasul cu spusele presedintelui. Desi rusii sunt perceptati ca fiind nevorbareti , iata ca insusi presedintele tarii a demonstrat contrariul si a starnit un val de aplauze la incheierea conferintei.

Prezenta liderului de la Kremlin a fost surpriza Summit-ului. O surpriza placuta deocamdata deoarce discutiile au fost mai mult formale insa daca se ajungea la tezaur si alde alea nu se stie daca " deschiderea" lui Putin fata de public ar mai fi fost atat de mare. Cert este ca Summit-ul organizat in "Parisul" Romaniei a avut adus tarii noastre un plus printre atatea minusuri.

Niciun comentariu: