luni, 7 aprilie 2008

Presa ieseana, de la Summit la puscarie



Ziarul de Iasi
National si Extern

Principalul subiect din aceasta pagina este acela ca un detinut roman a murit in Polonia prin infometare.Acesta intrase in greva foamei din septembrie in semn de protest pentru retinerea sa. Desi acesta a murit in ianuarie a.c. , abia acum s-a initiat o ancheta.
Alte titluri : Scandal pe capul fostului cancelar german, Francezii nu sint de acord cu prezenta trupelor lor in Afganistan, Cioroianu si-a recunoscut anonimatul la reuniunea NATO si Bush scurteaza stagiul militar al americanilor din Irak.

Local
Cel mai important subiect tratat pe aceasta pagina este cel referitor la cazierele pentru taximetristi. Daca avem nemultumiri legate de conduita profesionala a taximetristului putem face sesizari la primarie.Cazierul de conduita profesionala al taximetristului va contine abateri de la o relatie normala intre conducatorul auto si client. Aici nu vor fi incluse insa si eventualele sanctiuni primite in trafic de taximetrist, decit daca sint infractiuni.
Alte titluri: Noua fundatii isi disputa banii Primariei, Lansare cu fast a candidatilor PNL, Bilant lunar al amenzilor date de Primarie, Studiu de dezvoltare platit cu bani grei, Judetul, spart in sapte ("Ziarul de Iasi" va prezinta, in premiera, harta colegiilor electorale uninominale dupa care vor fi alesi parlamentarii in toamna acestui an, asa cum a iesit aceasta dupa negocierile partidelor politice locale).

Economic
Pagina de Economic contine cateva titluri legate de cresterea dobinzilor la depozite , medicii din Romania care sunt atrasi in Marea Britanie cu lefuri de 5.500 de euro, limuzinele NATO, vindute ca piinea calda si poate unul dinte cele mai importante subiecte: Microsoft este obligata sa plateasca o suma record catre Alcatel-Lucent.
De asemenea un editorial foarte bun gasim in Ziarul de Iasi, scris de Alexandru Lazescu si care are ca punct de dezbatere Summit-ul NATO.


Ziua de Iasi
In deschiderea editiei Ziua de Iasi prezinta un articol legat de moartea unui angajat al miliardarului Ionescu. Dupa ce a fost chemat la Parchet pentru a da declaratii in legatura cu moartea unui angajat al sau in sediul firmei SC Instalatii Grup SRL din Valea Lupului, controversatul om de afaceri Sorin Ionescu a scapat basma curata .Un subaltern al sau a fost constrans sa-si asume intreaga vina si risca sa stea cativa ani dupa gratii pentru moartea angajatului .
Alte titluri : Albastrul ascunsvizionat (Regretatul Sabin Balasa traieste prin opera sa de la Iasi); Oprea face catalogul gropilor si santierelor din Iasi (Incaltat cu cizme de cauciuc); Afaceri ilegale cu cerealevizionat .
Pagina de editorial prezinta un subiect legat de globalizare (Vlad Hogea).
De asemenea, Constantin Mazilu prezinta "Sa strangem de testicule balaurul ucrainian", iar Catalin Boacna trateaza intr-un editorial original si coerent hartuirea textuala sub titlul: "Proslavirea lui Bilbaila, prostu` clasei vizionat".

Jurnalul de Est

Jurnalul de Est vine cu informatii legate de Garda Financiară , care "a intrat cu barda în mafia evazioniştilor".In primele trei luni ale anului, comisarii de la Garda Financiara Iasi au reusit sa dea lovitura dupa lovitura patronilor de firme care deruleaza operatiuni comerciale oculte si celor care actioneaza la limita legii. Seful Garzii Financiare, Mihai Bogdan Trandafirescu (foto), poreclit de operatorii economici „comisarul Cattani“, le-a dat batai de cap evazionistilor, dar si un avertisment dur acelora care actioneaza in zona economiei subterane, cuantumul amenzilor aplicate in trimestrul I atingind suma de 27 de miliarde de lei vechi. De la inceputul anului, activitatea celor 21 de comisari ieseni a fost una mai mult decit „prolifica“, zeci de firme evazioniste fiind eliminate din peisajul economic al Iasului. Un numar de 666 de agenti economici au fost sanctionati drastic, valoarea amenzilor incasate depasind suma de 17,5 miliarde de lei vechi.
Alte titluri:PSD vrea capul lui Cioroianu din cauza unui român mort în PoloniaAteneul Tătăraşi va prezenta ultimele zile din viaţa poetului Federico Garcia Lorca

Niciun comentariu: