luni, 10 martie 2008

Domnu' , da-mi o stire!

Vorbisem pana nu demult cu un " coleg de breasla" de la un ziar din Botosani care era foarte revoltat de faptul ca desi isi prezinta legitimatia de jurnalist atunci cand pleaca pe teren , nimeni nu il baga in seama. Prin urmare, nici un doctor nu umbla dupa el sa-i dea declaratii, nici un politician nu sare cu raspunsuri . Ba mai mult decat atat, de fiecare data cand se organizeaza evenimente mai speciale in oras acesta este impins ca orice cetatean de rand, la spate.

Nu am inteles din sublimitatea vorbelor lui de ce ar fi trebuit sa fie altfel ...cert este insa ca vigoarea cu care acesta isi expunea ideile mi-a dat un pic de gandit."Hahalera", cum ar spune Becali se considera un geniu neinteles al societatii. Altfel de ce l-ar izgoni toata lumea ?Ca doar nu e om malitios...merge transant printre randuri atunci cand se intampla ceva si cere ce este al lui si nu i se da. Urmareste neinteles cum este inlaturat de la ceea ce i se cuvine. E datoria lui sa "latre" la toate usile dar sa i se deschida ca doar nu a facut Facultatea la Bucuresti ca sa vina in inima Moldovei si sa nu i se ofere locul de cinste. Pana si la Festivalul Verii cand facea un articol despre concert, organizatorii nu i-au dat locuri in fata scenei.Cum se poate asa ceva?? Geniul neinteles al cunoasterii mediatice devine frustrat si euforic atunci cand seful ii spune ca de fapt nimeni nu te ia in brate in meseria aceasta. Dar nu a facut el facultatea in capitala ca sa ii spuna un parlit de redactor din Botosani cum e cu jurnalismul.
Dincolo de vorbele dure si fara inteles aruncate se regaseste un om care a ales sa treaca de pe bancile facultatii direct la cravata. Ori nu si-a ales locul ori nu si-a gasit omul...Pana a ajunge la cravata un jurnalist are de strabatut multe drumuri cu ciubotele si primeste suturi in coaste nu numai daca " latra prea mult" ci si daca " nu latra deloc".

Niciun comentariu: