luni, 5 mai 2008

Tractorist de meserie , vreau primar!

In plina campanie electorala observam candidatii. Unul e mic, carliontat, imbracat la patru ace, insurat , cu doi copii.Altul e profesor de chimie, se pricepe in ale actelor. A mai fost primar insa nu a multumit toate matusile din sat asa ca nu va avea prea multe voturi ca de’ “ n-a facut nimic”. Unul e fratele preotului, profesor de religie, unul e....”nea Gigi” al satului si are bani de la Dumnezeu..candideaza de multi ani insa nu prea il ajuta faptul ca la fiecare campanie imparte ulei, zahar si fidea pentru batranii din sat , care , desi ii “multamesc” din inima, tot din inima nu-l voteaza. Cel mai important candidat e de meserie tractorist. Sotia sa, de meserie , casnica aspira la un post de consiliera. Nu stie exact cum e cu Primaria asta si ce trebuie sa faca insa este deschisa la nou. Stimatul viitor primar are o scoala profesionala finalizata cu succes si considera ca poate face un bine comunitatii , aduce ceva nou fata de profesorul carliontat , cu 2 facultati finalizate , zis si “ Rapidu”.

Care sunt sansele sa ajunga primar? Ei bine, matusa Floarea il va vota ca i-a arat in gradina in fiecare an. tanti Aglaia insa nu e de acord sa devina primar ca i-a luat prea mult pe semanat anul acesta. Tinerii isi vor vota profesorii, in functie de notele pe care le-au primit de la fiecare , iar mos Ionica nu e sigur daca il va vota pe el sau pe fratele popii..ca e mai credincios.
Cert e ca uleiul, sarea, felicitarile si tot pupincurismul din partea candidatilor ii face pe sateni sa se simta in al noualea cer pana la alegeri.

Niciun comentariu: