vineri, 9 mai 2008

Milogul intunericului



Scandal recent in care mai marele "arhanghel al luminiii" este implicat. Nu e vorba ca nu am fi stiut ca initiatorul hahalerelor se ocupa cu treburi mai putin deontologice. Cert este insa ca un asemenea scandal aparut in urma meciului decisiv il atrage pe razboinic intr-o lumina mult mai proasta.

Bineinteles ca finantatorul Stelei recunoaste faptul ca suma respectiva era doar o simpla finantare a clubului si nicidecum o motivatie pentru jucatorii de la Cluj.


Daca luam articolul 254 din Codul Penal observam cu franchete ca doar un functionar poate lua mita ori nea Jiji sau fotbalistii nu sunt functionari publici.Daca omul are prea multi bani si doreste sa-si ajute aproapele e problema lui.
Dincolo de aceasta problema demna de dilema prizonierului as putea spune ca relativismul moral ne caracterizeaza.Daca totul ar fi mers conform planului crescatorului de mioare poate, mai apoi, oierul le-ar fi cerut celor de la Universitatea Cluj sa piarda un meci si anume acela in care ar fi intalnit Steaua. Becali a mai fost implicat si in alte scandaluri in care a oferit bani unor cluburi de fotbal pentru a invinge alte echipe care puneau in pericol pozitia de lider in clasament a Stelei. De notorietate publica este scandalul din 2006, cand Becali a alergat cu sacosa cu bani dupa autocarul echipei Gloria Bistrita, cu intentia de a-i recompensa pe jucatori pentru a invinge echipa Rapid Bucuresti.


Oricum ar fi, nea Jiji este primul manager din Liga I care este urmarit penal pentru mita deoarece ar fi intentionat sa dea 1,7 milioane de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj pentru ca acestia sa-si apere corect sansele pe terenul de fotbal in meciul cu CFR.Face ce face si iese in evidenta prin faptul ca este protagonistul unei premiere a fotbalului romanesc.

Niciun comentariu: